Fattig i Danmark: Bil, tre hunde, internet, Viasat-abonnement og masser af smøger

38,50 kr

Slettet Bruger,

15/07/2009

38,50 kr. Så lidt skal familien Nielsen i sønderjyske Gram ifølge Ekstra Bladet klare sig for om dagen.

Familien består af Johnny og Gitte og deres to hjemmeboende børn. Johnny får 8.200 kr. i kontanthjælp efter skat og Gitte får 9.200 kr. i førtidspension efter skat. Hertil skal man lægge børnecheck til den 15-årige dreng, SU til familiens ældste datter på 18 år, hvis hun er under uddannelse, og diverse engangsydelser. Samlet set har familien en indtægt som nærmer sig 19.000 kr. om måneden efter skat.

Til gengæld betaler familien 8.200 kr. om måneden for at leje et 127 kvadratmeter stort hus, inklusiv el og varme. Endvidere går der 4.580 kr. til faste udgifter som vægtafgift til deres bil, forsikringer, internet og et tv-abonnement på Viasat. Desuden har familien tre hunde, som skal fodres og passes, og så ryger Johnny og Gitte en del smøger. Alt dette bringer familiens daglige rådighedsbeløb ned på 38,50 kr., hvilket altså er for lidt til at give børnene en ordentlig tilværelse.

"Først børnene, så hundene og til sidst os selv. Det er prioriteringen," forsikrer Gitte overfor Ekstra Bladet.

De 38,50 kr. skal dække mad, tøj, møbler, rengøringsmidler, weekend- og ferieture og andre fornøjelser.

"Tit bliver det maden, vi må spare på. Det bliver til mange gryderetter og mange stykker rugbrød i løbet af en måned," fortæller Gitte.

Den 15-årige dreng i familien har på grund af nøden taget et job på en lokal gård.

"Jeg har fået arbejde på en gård lige her ved siden af. To gange om ugen efter skoletid og hver anden weekend. Jeg har regnet ud, at jeg kan lægge 500 kroner til side hver måned," siger drengen til Ekstra Bladet.

Hans plan er at afslutte folkeskolen og derefter komme i kokkelære, hvor han forventer at kunne komme til at tjene godt.

Klik her for at læse mere på ekstrabladet.dk.

[email protected]

Kilde: