Fattige bilder sig selv ind, at deres liv er styret af overnaturlige kræfter

Om de bilder sig selv ind, at deres liv er styret af ydre kræfter, fordi de er fattige, eller om de er fattige, fordi de bilder sig selv ind, at de...

Slettet Bruger,

28/10/2008

Om de bilder sig selv ind, at deres liv er styret af ydre kræfter, fordi de er fattige, eller om de er fattige, fordi de bilder sig selv ind, at deres liv er styret af ydre kræfter og ikke af deres egne beslutninger, ved man ikke noget om, men en ny undersøgelse dokumenterer nu en sammenhæng mellem tro på f.eks. astrologi, healing og clairvoyance og indkomst. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Undersøgelsen er lavet af Lars Ahlin, lektor og ph.d. ved religionsvidenskab på Aarhus Universitet, og den bliver offentliggjort i næste udgave af tidsskriftet "Nordic Journal for Society and Religion". Undersøgelsen bygger på interview med 1.000 svenske borgere, men Lars Ahlin mener også, at samme tendens gør sig gældende i Danmark.

Hos mere velstående svenskere var der ifølge undersøgelsen en mere udbredt tro på new age-religioner med fokus på individets indre kraft og udviklingspotentiale.

[email protected]

Kilde: