Fire ud af ti vil forbyde rygning i hjem med børn

Fire af ti danskere mener, at det bør være forbudt at ryge i eget hjem, hvis der er børn til stede

Slettet Bruger,

20/01/2009

Fire af ti danskere mener, at det bør være forbudt at ryge i eget hjem, hvis der er børn til stede. Det viser en meningsmåling, som Rambøll har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten.

"Jeg er glædeligt overrasket over, at så mange begynder at være modne til sådan et forslag. Det er tankevækkende," siger børne- og ungelæge Vibeke Manniche, der også er formand for foreningen "Kvinder for frihed", til avisen: "Det er barnets tarv, som vi skal tage udgangspunkt i, og det ville være et stort fremskridt at forbyde rygning hjemme og dermed sikre børnenes sundhed."

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen mener, at passiv rygning årligt koster 2.000 livet, men han vender sig alligevel imod forslaget.

"Der bliver ikke med mig som sundhedsminister lovgivet mod, at folk må ryge i deres eget hjem. Vi skal passe meget på vores børn, men vi kan ikke lave forbud i private hjem, og hvordan skulle vi håndhæve det? Skulle vi have et rygerpoliti ud for at lugte til gardinerne?" spørger Jakob Axel Nielsen.

Overlæge Philip Tønnesen fra lungemedicinsk afdeling på Gentofte Hospital mener godt, at loven kan håndhæves.

"Man må heller ikke slå sine børn. Det er også et indgreb i den private frihed. Jeg vil tro, at børnene tager mindst lige så meget skade af passive rygning som ved at blive slået," siger han til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: