Fogh: Dagblade skal fortsat favoriseres med mediestøtte

Den teknologiske udvikling har gjort det muligt at sprede informationer næsten gratis på internettet, og det giver en konkurrencefordel for de netb...

Slettet Bruger,

21/01/2009

Den teknologiske udvikling har gjort det muligt at sprede informationer næsten gratis på internettet, og det giver en konkurrencefordel for de netbaserede nyhedsmedier overfor de gammeldags trykte dagblade, som mediestøtten skal udligne. Det mener statsminister Anders Fogh Rasmussen ifølge et interview med fagbladet Journalisten.

"I hvert fald i et vist omfang kan man sige, at de rent netbaserede tjenester ikke har voldsomme distributionsomkostninger i modsætning til de trykte medier. Det er lige præcis dét, der er min pointe. Hvis man skal sikre en lige konkurrence, skal man ikke nødvendigvis sikre de samme støtteordninger til pressen," siger Anders Fogh Rasmussen til Journalisten.

Han er ikke kun statsminister, men også minister for pressen, og med denne dobbeltkast på aflyser han nu alle tanker om at ligestille dagbladene, som modtager 1,5 mia. kr. i mediestøtte, med netaviserne, der modtager nul kroner.

"De trykte medier ved vi af erfaring i høj grad er leverandør af nyheder til de elektroniske medier, og derfor ville det blive et kolossalt savn i hele mediebilledet, hvis de trykte medier bliver presset ud af de elektroniske medier. Så det mener jeg godt kan begrunde, at vi i øjeblikket har nogle direkte og indirekte støtteordninger over for de trykte medier," siger Anders Fogh Rasmussen.

Mediestøtten er i øjeblikket ved at blive kulegravet af et uafhængigt udvalg under Rambøll Management.

Klik her for at læse mere på journalisten.dk

[email protected]

Kilde: