Halvdelen af muslimske indvandrere ønsker religiøs censur

Halvdelen af de indvandrere i Danmark, der kommer fra muslimske lande, og deres efterkommere mener, at angreb på religion bør være strafbart herhje...

Slettet Bruger,

12/02/2009

Halvdelen af de indvandrere i Danmark, der kommer fra muslimske lande, og deres efterkommere mener, at angreb på religion bør være strafbart herhjemme. Det viser en meningsmåling, som Danmarks Statistik ifølge Jyllands-Posten har gennemført for tænketanken CEPOS.

2.792 personer har svaret på, om loven bør forbyde film og bøger, der angriber religion. 50 pct. af både indvandrere og deres efterkommere svarer ja, mens 35 pct. af indvandrerne og 40 pct. af deres efterkommere svarer nej.

Og det er bekymrende tal, mener forskningschef Geert Laier Christensen fra CEPOS.

"Det overrasker mig, at så mange ikke bakker op om frihedsrettighederne herhjemme. Hvis dette synspunkt vinder frem, risikerer vi, at den frie debat forstummer, og det bliver legitimt at angribe dem, der angriber religionen," siger han til Jyllands-Posten.

Integrationskonsulent Manu Sareen er derimod ikke overrasket.

"Det er dystre tal, men desværre bekræfter det blot, hvad jeg hører fra unge efterkommere af indvandrere. De fokuserer på, at alting er bedre i forældrenes hjemland 6.000 km væk," siger Sareen.

[email protected]

Kilde: