Helle Thorning chikaneret af rasende hjemløs

Af Ole Birk OlesenEn hjemløs mand gik lørdag aften amok foran Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, og hendes to døtre på en café p...

Slettet Bruger,

14/09/2008

Af Ole Birk Olesen

En hjemløs mand gik lørdag aften amok foran Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, og hendes to døtre på en café på Nørrebro. Manden skubbede rundt med stole og borde og slog et metalrør ned i et bord med stor kraft, fortæller et øjenvidne til 180Grader. Tilsyneladende kun fordi Helle Thorning-Schmidt ikke ville give ham penge.

Det hele foregik på Nørrebro-caféen Pussy Galore på Skt. Hans Torv. Her havde Helle Thorning-Schmidt sat sig ved et udendørs bord med sine døtre for at få noget at spise.

"Omkring kl. 18 kommer der en hjemløs type gående. En mand på 30-40 år. Han har en del ting med sig - blandt andet en stor taske, og hvad der ligner en 1 meter lang teltstang eller aluminiumsrør. Han virker ikke klar i hovedet," fortæller Bent Outzen, der er studerende, og som overværede optrinnet fra sit bord ved vinduet indendøre på caféen.

Bent Outzen fortsætter:

"Han beder de forskellige gæster om småpenge. De første gæster giver ham penge, men så kommer han til Helle. Hun ignorerer ham, og giver ham ingen penge. Han ved sikkert, hvem hun er, så han giver ikke op og rækker meget insisterende hånden frem, og han går meget tæt på Helle. Hun vil ikke give ham penge, og han begynder at blive aggressiv. Et par gæster lige ved siden af skynder sig at give ham nogle mønter i den tro, at han så vil gå sin vej - men nej. Nu bliver han mere vred og begynder at råbe, spytte og skubbe til borde og stole. Han banker sit metalrør ned i et tomt cafebord med fuld kraft. Ingen kommer dog til skade, men alle er tydelig påvirket."

Først da en tjener kom ud for at få den hjemløse væk, kunne Helle Thorning-Schmidt gå fra caféen med sine børn. 10 minutter senere blev manden, som nægtede at forlade stedet, hentet af politiet.

[email protected]

Kilde: