Indvandrerpolitiker om dokumentar: Giver muslimer et begrædeligt indtryk af Danmark

SF-politikeren Fathi El-Abed, der også er formand for Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening, havde i går lejlighed til at tale med instruktøren Awa...

Slettet Bruger,

08/10/2009

SF-politikeren Fathi El-Abed, der også er formand for Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening, havde i går lejlighed til at tale med instruktøren Awad Joumaa og se dennes dokumentarfilm om Danmark og vores behandling af det muslimske mindretal, skriver eb.dk. Og det er ikke et kønt billede af landet, Al-Jazeeras arabiske seere bliver præsenteret for i aften.

"Den kamp, som Danmark har haft for at genoprette sit renommé siden 2006, vil lide et alvorligt knæk. I filmen giver Awad Joumaa taletid til en masse paphoveder, som kommer med vilde udtalelser om racisme i Danmark. Han lader f.eks. unge kriminelle sige, at de bliver behandlet forfærdeligt i Danmark på grund af deres hudfarve, at politiet holder med rockerne, og at krigen mellem indvandrere og rockere er en racekrig, som støttes af befolkningen," siger El-Abed til eb.dk.

Awad Joumaa lavede ellers sidste år en film, der beskrev Danmark som rart og trygt. I filmen betegner hans egen far Danmark som landet, der gav dem et hus og uddannelse til familiens børn og fik dem til at opdage demokrati og personlig frihed. Men i den nye film er det altså et markant andet Danmark, han viser.

"Filmen er simpelthen en collage af råb og skrig og politisirener. Og det er begrædeligt, at millioner af muslimer nu vil få et indtryk af, at sådan er tilstanden i Danmark, siger Fathi El-Abed til eb.dk.

[email protected]

Kilde: