Integrationsborgmester overfaldet af unge indvandrere på direkte tv

Københavns socialdemokratiske integrationsborgmester, Jacob Hougaard, regnede med, at han blot skulle kommentere volden i den belastede forstad Tin...

Slettet Bruger,

07/03/2009

Københavns socialdemokratiske integrationsborgmester, Jacob Hougaard, regnede med, at han blot skulle kommentere volden i den belastede forstad Tingbjerg, ikke opleve den på nært hold. Men sådan gik det ikke, skriver BT.

Midt under et interview med tv-stationen TV-Lorry angreb unge med anden etnisk baggrund nemlig integrationsborgmesteren og tv-holdet med flasker og stenkast.

"Så snart projektørerne tændte, begyndte de at kaste med sten og flasker, der ramte omkring os med høje brag. Det var en ret ubehagelig oplevelse, og det er utroligt ærgerligt, at nogle få derude fra ødelægger det for alle andre med en så uacceptabel opførsel," siger Jacob Hougaard til BT.

Integrationsborgmesteren er ikke den eneste som får kastet sten og flasker efter sig, når han møder op i området. Buschauffører og busser får en lignende behandling i området, hvilket har fået Movia til at indstille al busdrift for linierne 2A, 15 og 82N på de fire stoppesteder, hvor busserne er blevet mødt med flasker og sten.

"Mit budskab i den forbindelse stadig, at det ikke nytter, at vi trækker os og lukker tilbuddene i området. Hverken stoppesteder, sportshaller eller lignende. Jeg forstår godt, at chaufførerne er nervøse, men det er et forkert signal at sende, at samfundet trækker sig og overlader de unge til sig selv. Så bliver det hele bare endnu værre. Vi bliver nødt til at insistere på en dialog med de unge. Og må samtidig vise, at de ikke får noget ud af at kaste med sten og flasker. Og så må vi endnu engang tale med forældre og klubpædagoger om, hvordan vi får styr på tilbuddene i området," siger Jacob Hougaard til BT.

[email protected]

Kilde: