Jalving går til Jyllands-Posten: Kan ikke holde ud at læse Berlingske mere

Berlingske Tidendes borgerlige debattør Mikael Jalving har sagt sin tjans som Groft Sagt-skribent og blogger i Pilestræde op til fordel for et lign...

Slettet Bruger,

20/02/2009

Berlingske Tidendes borgerlige debattør Mikael Jalving har sagt sin tjans som Groft Sagt-skribent og blogger i Pilestræde op til fordel for et lignende engagement som kommentator på Jyllands-Posten, skriver journalisten.dk.

Mikael Jalving skifter avis, fordi han har meget positivt at sige om Jyllands-Posten, der ifølge ham tør stå ved sin identitet som borgerlig avis, men også fordi han forventede at blive fyret på Berlingske Tidende, hvis han blev.

"Jeg var godt klar over, at jeg muligvis var den næste i rækken. Men jeg har længe gerne villet væk fra Berlingske Tidende, og at Lars Hedegaard blev fyret sidste år, er egentlig bare symptomatisk for avisens drejning," siger Mikael Jalving til journalisten.dk og fortsætter:

"Jeg har længe haft det sværere og sværere med Berlingske Tidende, og det er ikke blevet bedre, efter at Lisbeth Knudsen kom til. Jeg kan næsten ikke holde ud at læse Berlingske Tidende længere, som er blevet et ulideligt mainstream-medie."

Berlingske Tidendes debatredaktør, Kristian Mouritzen, er helt uforstående overfor, at Jalving skulle frygte at bliver fyret fra sin nu forhenværende arbejdsplads.

"Der har ikke været tale om at fyre ham, hvorfor fanden skulle vi dog det? Han har udtrykt stor glæde over for mig for at være på avisen. Så han har bare fået et bedre tilbud, sådan er det bare," siger Kristian Mouritzen til journalisten.dk.

Jyllands-Posten lancerer til marts et nyt blogunivers, hvor Mikael Jalving skal være blandt skribenterne.

[email protected]

Kilde: