Journalistforbundets næstformand: Ansat autonområdgiver har undskyldt

Af Ole Birk OlesenRune Eltard-Sørensen, der som ansat i Dansk Journalistforbund har rådgivet autonome århusianere til ikke at tale med journalister...

Slettet Bruger,

20/08/2008

Af Ole Birk Olesen

Rune Eltard-Sørensen, der som ansat i Dansk Journalistforbund har rådgivet autonome århusianere til ikke at tale med journalister om deres aktiviteter, har undskyldt sin opførsel overfor ledelsen i forbundet, fortæller forbundsnæstformand Fred Jacobsen.

"Det er vores indtryk, at hans fritidsaktiviteter er blevet afholdt i fritiden. At han så alligevel har gennemført én - måske et par - private telefonsamtaler fra forbundets telefon i arbejdstiden, det er selvfølgelig ikke i orden, og det har han undskyldt for. For os er den sag heller ikke længere," siger Fred Jacobsen.

Oplysningerne om, hvor mange gange Rune Eltard-Sørensen har brugt forbundets telefon til at rådgive de autonome, kommer fra ham selv.

"Jeg har ingen grund til at tvivle på det," siger Fred Jacobsen til 180Grader. Han oplyser samtidig, at Rune Eltard-Sørensen ikke længere er ansat i Dansk Journalistforbund, da han kun havde job som lønnet journalistpraktikant indtil juli i år.

Selv hvis der mest var tale om en fritidsaktivitet for Rune Eltard-Sørensen, er det så foreneligt med ansættelse i Dansk Journalistforbund, at man bruger sin fritid til at gøre det svært for journalister at gennemføre research ved at rådgive kilder om, at de ikke skal tale med journalister?
"Vi udfører naturligvis ikke sindelagskontrol i DJ og blander os derfor ikke i, hvad folk foretager sig i deres fritid," siger Fred Jacobsen.

Ville Dansk Journalistforbund have været lige så large overfor Rune Eltard-Sørensens aktiviteter, hvis han i stedet for at hjælpe de venstreekstreme i Århus havde rådgivet den højreekstreme gruppe White Pride?
"Vi udfører naturligvis ikke sindelagskontrol i DJ og blander os derfor ikke i, hvad folk foretager sig i deres fritid," gentager Fred Jacobsen.

[email protected]

Kilde: