Jugoslavere og palæstinensere er de mest voldelige i Danmark

Af Ole Birk OlesenDer er markante forskelle på, hvor mange straffelovsovertrædelser forskellige indvandrergrupper i Danmark begår, viser nye tal, s...

Slettet Bruger,

16/12/2008

Af Ole Birk Olesen

Der er markante forskelle på, hvor mange straffelovsovertrædelser forskellige indvandrergrupper i Danmark begår, viser nye tal, som Danmarks Statistik i dag offentliggør i publikationen "Indvandrere i Danmark 2008".

Indvandrere fra nordeuropæiske lande som Tyskland, Polen, Sverige og Storbritannien begår omkring halvt så mange straffelovsovertrædelser, som indfødte danskere, når man renser for de forskelle, som typisk kommer af anderledes aldersfordeling og socioøkonomisk status i grupperne. Indvandrere fra lande som Vietnam, Afghanistan og Irak har lidt flere straffelovsovertrædelser end danskere. Og endelig er der indvandrergrupperne fra Jugoslavien, Libanon (palæstinensere), Somalia og Marokko, som alle begår mere end dobbelt så meget straffelovs-kriminalitet - herunder vold - som danskere.

En den af forklaringen på forskellene ligger i, hvor lang tid grupperne har opholdt sig i Danmark. Således er indvandrernes efterkommere, som også tæller med i statistikken, typisk langt mere kriminelle end deres forældre, som blev født i udlandet. Grupper som afghanere og irakere har endnu kun opholdt sig få år i Danmark og tæller derfor ikke efterkommere i de typisk kriminelle aldersgrupper, mens f.eks. palæstinensere og jugoslavere gør.


[email protected]

Kilde: