KUere om Connie H.: "Pinlig" og "venstreorienteret"

Af Ole Birk OlesenKlimaminister Connie Hedegaards frådende angreb på liberalismen, som ifølge hende er årsag til den amerikanske finanskrise, mødes...

Slettet Bruger,

30/09/2008

Af Ole Birk Olesen

Klimaminister Connie Hedegaards frådende angreb på liberalismen, som ifølge hende er årsag til den amerikanske finanskrise, mødes med hovedrysten blandt medlemmerne af Konservativ Ungdom.

På weekendens landsråd i Det Konservative Folkeparti sagde Connie Hedegaard om tidens finanskrise, at "mens Sovjetunionens sammenbrud viste, at socialistisk økonomi ikke fungerer, er det nu liberalisterne, der vånder sig".

"Det var en virkelig pinlig tale, hun holdt," skriver Andreas Engel Krag fra KU i Århus i en diskussion om Connie Hedegaards udtalelser på KU'ernes debatforum på nettet.

I diskussionen bakker han og flere andre op om KU-landsformand Rune Kristensen, der i går lagde afstand til klimaministerens udfald.

"Det er godt, du angriber Connie for at forsvare blandingsøkonomi - men hun er jo også mere til det litterære," skriver KU-næstformand Jacob Hedegaard.

KU's tidligere landssekretær Niels Bollerup Andersen går endnu hårdere til den:

"Hun aner jo ikke hvad der sker, og især hvad der er sket. Desværre føler hun og alle andre politikere nu her, at de bliver nødt til at regulere markedet endnu mere. Og når det så bliver endnu værre om nogle år, tror de, at det er fordi de ikke har reguleret markedet nok. Det er til at græde over, men kan man forvente andet af en venstreorienteret litterat, der foretrækker socialismen frem for liberalismen, fordi den indeholder nogle positive ting, og er mere sympatisk?" spørger han.

[email protected]

Kilde: