Københavns Kommune giver støttekroner til folk bag sex-sekt

En københavnsk yoga-skole, Natha Yoga Center, er ifølge afhoppede medlemmer fra skolens inderkreds drevet af en rumænsk baseret sex-sekt, MISA

Slettet Bruger,

24/05/2009

En københavnsk yoga-skole, Natha Yoga Center, er ifølge afhoppede medlemmer fra skolens inderkreds drevet af en rumænsk baseret sex-sekt, MISA. Alligevel betaler København hvert år 600.000 kroner til aktiviterne i centeret. Det skriver Jyllands-Posten.

"Det er dybt naivt af Københavns Kommune at give penge til Natha uden at undersøge, hvad der ligger bag. Der står en totalitær, sekterisk organisation bag, som manipulerer med unge, søgende mennesker, og som driver forskellige sex-tjenester. Der er grund til kraftigt at advare unge mod at nærme sig organisationen," siger sognepræst Tom Thygesen Daugaard, tidligere leder af det kristne Dialogcenter, til Jyllands-Posten.

En langrække af Nathas medlemmer og lærerkræfter har tjent penge på stripshows og pornofilm. Ifølge tidligere medlemmer er kvinderne lokket til den slags aktiviteter med løfter om spirituel udvikling, mens det snarere drejer sig om at skaffe penge til bagmændene.

Oplysningerne om Nathas sideaktiviteter får dog ikke Københavns Kommune til at sætte spørgsmålstegn ved den kommunale støtte

Vi kender godt til, at der ligger et eller andet af mere eller mindre seksuel karakter bag Natha Yoga Center. Men den del af foreningen, som vi giver støtte til, ligger inden for de rammer, som lovgivningen har sat. Om foreningen så i øvrigt laver nogle andre aktiviteter ud over det, blander vi os ikke i. Hvis man opfylder nogle grundkriterier, er man berettiget til at få støtte. Derfor giver de nye oplysninger her os ikke anledning til at undersøge forholdene i og bag Natha Yoga Center," siger kommunens fritidschef Mads Kemo Hansen til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: