Kamal Qureshi: Camre-udtalelse ligner nazi-retorik

Hvordan har Dansk Folkeparti tænkt sig at sende islam "ud af Europa"? Det vil SF-folketingsmedlem Kamal Qureshi ifølge berlingske

Slettet Bruger,

22/09/2008

Hvordan har Dansk Folkeparti tænkt sig at sende islam "ud af Europa"? Det vil SF-folketingsmedlem Kamal Qureshi ifølge berlingske.dk gerne vide, efter at Dansk Folkepartis mand i EU-Parlamentet, Mogens Camre, på partiets årsmøde i weekenden fremlagde måsætningen og fik en slags opbakning af partiformand Pia Kjærgsaard.

"Man kan bliver bekymret for, hvad Dansk Folkeparti konkret har tænkt sig: Har de tænkt sig at sætte de 200.000 danskere med muslimsk baggrund på godstoge og sende dem ud af Danmark?" siger Kamal Qureshi til berlingske.dk.

Mogens Camre sagde på årsmødet: "Islam kan ikke integreres. Islam vil dominere Europa. Og islam er uforenelig med vores værdier. Derfor skal islam sendes ud af Europa."

Da Pia Kjærsgaard på et pressemøde efter årsmødets afslutning blev spurgt, om hun kunne bakke den udtalelse op, lagde hun ikke afstand til Camre, men svarede ifølge berlingske.dk om "islamiseringen": "Det ville da være velgørende, hvis det kunne komme ud af Europa."

Og det er bekymrende, mener Kamal Qureshi. Sidste år foreslog et menigt partimedlem på Dansk Folkepartis årsmøde, at alle muslimer i Europa skulle smides ud - i stedet blev hun smidt ud af Dansk Folkeparti. Men at udtale, at islam skal ud af Europa vurderes altså ikke som så slemt.

"Det er bekymrende, at de kommer med udtalelser, som på mange måder er sammenlignelige med Jonni Hansen og kompagni," siger Kamal Qureshi og fortsætter: "Her bliver der ikke skelnet mellem de danske muslimer. Her bliver der bare under ét sagt, at islam skal ud af Europa. Det er ekstreme udtalelser, som folk fra Dansk Folkeparti også tidligere er kommet med. Men det nye er, at Pia Kjærsgaard står ved udtalelserne. Jeg ville ønske, at de udtalelser ikke ledte tankerne hen på Jonni Hansen. Jeg kunne godt tænke mig, at de udtalelser kom fra folk, som ikke havde nogen indflydelse i det danske samfund."

[email protected]

Kilde: