Karen J. er raget uklar med partifæller om muslimer

Velfærdsminister Karen Jespersen protesterede i sidste uge mod et antiradikaliseringssamarbejde mellem Københavns Kommune og Muslimernes Fællesråd ...

Slettet Bruger,

16/02/2009

Velfærdsminister Karen Jespersen protesterede i sidste uge mod et antiradikaliseringssamarbejde mellem Københavns Kommune og Muslimernes Fællesråd med den begrundelse, at rådet angiveligt selv er en organisation for ekstremister. Men nu undsiges ministeren af partifæller i Folketinget, skriver Berlingske Tidende.

"Det giver slet ikke mening at anklage Muslimernes Fællesråd for at være en ekstremistisk organisation. Det er en paraplyorganisation for alle mulige muslimske organisationer, så Karen Jespersen sætter i virkeligheden alle muslimer i bås som ekstremister," siger Eyvind Vesselbo, der sidder i Folketingets integrationsudvalg for Venstre, til avisen og fortsætter:

"Det strider direkte imod regeringens antiradikaliseringsplan at blande sig i, hvem Københavns Kommune samarbejder med."

Også Venstre-MF'erne Troels Christensen og Karsten Lauritzen mener, at Karen Jespersens holdning er i strid med regeringens og Venstres politik.

"Jeg går ud fra, at hun tager det op på næste gruppemøde, hvis hun vil ændre Venstres politik," siger Karsten Lauritzen.

Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, erklærer sig imidlertid enig med Karen Jespersen.

"Regeringens holdning er helt tydelig, og det er et uddebatteret område. Jeg er helt på linje med Karen Jespersen i denne sag. Der er folk i Muslimernes Fællesråd, der ikke vil tage afstand fra stening af kvinder. Det er selvfølgelig helt uholdbart," siger Støjberg til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: