Khader: Selvcensuren er i vækst

Islamisternes indflydelse bekymrer Liberal Alliances formand Naser Khader

Slettet Bruger,

05/10/2008

Islamisternes indflydelse bekymrer Liberal Alliances formand Naser Khader. Bøger bliver ikke trykt, tv-debatter bliver aflyst, kunstnere og forfattere må leve med politibeskyttelse og teaterstykker tages af plakaten af frygt for repressalier fra islamisterne og deres pengestærke sponsorer. Det skriver Naser Khader i et nyhedsbrev.

"Man tilpasser sig til islamisternes krav. Man undgår at udfordre autokratierne og de antidemokratiske bevægelser. Man lægger hånden over munden og tier frem at tale. Det er ikke så synligt i hverdagen, men hvis man samler eksemplerne sammen og følger den globale debat, bliver man bekymret," påpeger han.

Pas på indskrænkninger af friheden
Det er dog ikke det eneste faremoment som er at spore i den vestlige verden. Truslen om vold og terror fra islamisterne har nemlig resulteret i en lang række frihedsbegrænsende love.

"Vi lever i dag med overvågning, telefonaflytning, forringelser af privatlivets fred i et omfang, som ville have været helt uacceptabelt, hvis vi ikke havde truslen om terror inde på livet," understreger Khader.

Savner politisk modstand
Værst er dog ifølge Khader, at ingen politiske ledere i Europa for alvor tør tage kampen op mod islamisterne. Der er f.eks. en påfaldende mangel på kritik af FN's kommende konference om racisme, Durban II, hvor flere islamistiske regimer allerede har fremstillet forslag som skal sidestille religionskritik med racisme og se på "hvordan ytringsfriheden kan begrænses legitimt med henblik på at beskytte dens ofre," som det lyder i et oplæg fra OIC.

Det har, som tidligere rapporteret, fået Naser Khader til at stifte en international organisation som skal kæmpe for ytringsfriheden.

"Det har intet at gøre med religionskamp - faktisk opfatter jeg vores initiativ som en hjælp til det store flertal af muslimer, som håber på demokrati i deres egne lande, men som ikke føler, at de får megen opbakning fra demokratierne i FN, når Vesten blot nedlægger våbnene og lader islamisterne hærge i det internationale diplomatiske teater," bemærker Khader i nyhedsbrevet.

[email protected]

Kilde: