Konservative vil forbyde burka og niqab

De Konservative vil nu forbyde muslimske kvinder at tildække sig fra top til tå med burka eller niqab, som kun levner en sprække til øjnene, så der...

Slettet Bruger,

17/08/2009

De Konservative vil nu forbyde muslimske kvinder at tildække sig fra top til tå med burka eller niqab, som kun levner en sprække til øjnene, så der kan ses ud fra beklædningen. Det skriver Jyllands-Posten.

"Vi vil ikke se burkaer i Danmark. Vi kan simpelt hen ikke acceptere, at nogle af vores medborgere går med ansigtet tildækket," siger de Konservatives nye integrationsordfører, Naser Khader, til avisen.

Kun i hjemmet skal de muslimske klædedragter være tilladt, siger han - bevæger deres indehaver sig uden for døren, skal den aflægges.

Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti tilslutter sig forslaget, men regeringspartneren Venstre vil ikke være med.

"Det er for vidtgående, hvis vi skal lave regler for, hvilket tøj folk går i. Det skal selvfølgelig ikke være tilladt at gå i burka og have tildækket ansigtet, hvis man arbejder med mennesker i den offentlige sektor. Men der sætter vi grænsen," siger Venstres politiske ordfører, Peter Christensen, til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: