Kristian Jensen: Ikke rart med dansk verdensrekord i skat

Danmarks verdensrekord i skattetryk er en kedelig rekord, udtaler skatteminister Kristian Jensen i anledning af, at det er dag er skattefrihedsdag ...

Slettet Bruger,

30/07/2008

Danmarks verdensrekord i skattetryk er en kedelig rekord, udtaler skatteminister Kristian Jensen i anledning af, at det er dag er skattefrihedsdag i Danmark - den første dag hvor vi arbejder helt for os selv i stedet for for staten, hvis man forestiller sig, at al skat betales i begyndelsen af året.

"Det er ikke rart at vinde verdensmesterskabet i beskatning. Det er sket, fordi Sverige har nedsat skatten markant. Vi har også sænket skatten, men i et lavere tempo," siger ministeren ifølge jp.dk.

Han sætter dog sin lid til, at det vil blive ændret, når skattekommissionen, der skal foreslå, hvordan indkomstskatten kan sænkes fra 2010, har barslet med sine idéer.

"Det vil tiltrække flere velkvalificerede udlændige, skabe større motivation og få flere til at yde en ekstra indsats," siger Kristian Jensen.

I tænketanken CEPOS foreslår man en sækning af skatten til 40 pct. Det vil fremrykke skattefrihedsdagen med to uger.

"Vi havner så omkring den franske Bastilledag. Næste skridt kunne hedde den amerikanske uafhængighedsdag, den 4. juli," siger CEPOS-cheføkonom Mads Lundby Hansen ifølge jp.dk.

Skattefrihedsdagen fejres i dag i CEPOS's lokaler klokken 16.00. Alle er velkomne.

[email protected]

Kilde: