Kvindelig direktør til andre kvinder: Stop klynkeriet - og glem kvoterne

Hun tør næsten ikke sige det, skriver direktør Christina Hvid fra Danske Slagterier og Danish Meat Association

Slettet Bruger,

29/09/2008

Hun tør næsten ikke sige det, skriver direktør Christina Hvid fra Danske Slagterier og Danish Meat Association. Men hun gør det alligevel i en kronik om kvindekvoter i erhvervslivet i dagens Berlingske Tidende:

"Det vigtigste er at lade være med at klynke. Kom på banen og spil spillet efter de samme regler som alle andre. Så er det nemlig kvalifikationerne, der afgør, hvor langt du når. Kvoter er kun for dem, der ikke er klar til at investere det, der kræves."

Christina Hvid er træt af al kvotesnakken, som bl.a. andre Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt ønsker gennemført med lov for erhvervslivets bestyrelser: 40 procent kvinder - ellers skal selskabet tvangsopløses, lyder det.

"Jeg tror, at dansk erhvervsliv har gavn af både de mandlige og de kvindelige styrker. Jeg ser derfor gerne, at flere af erhvervslivets topposter besættes af kvinder," skriver Christina Hvid, men tilføjer så: "- forudsat at de har de rette kvalifikationer."

Når der ikke er flere kvinder på lederposterne i dag, så skylde det ifølge hende bl.a. to ting: At de typisk ikke har valgt de uddannelser, som typisk danner baggrund for en lederstilling, nemlig som ingeniører, økonomer eller jurister. Og at mange kvinder foretager andre valg i livet end mænd.

"At være højt placeret i en hvilken som helst virksomhed er krævende. Der skal arbejdes meget og hårdt. Og der skal leveres resultater hver dag. Hvis man ikke er klar til det og har det sjovt og godt med det, så skal man lave noget andet," skriver Christina Hvid i Berlingske Tidende.

Klik her for at læse hele Christina Hvids kronik på berlingske.dk

[email protected]

Kilde: