LO vil have topskattelettelse - DF advarer

Man skal ikke give for mange penge til "de rigeste", lyder advarslen fra Dansk Folkeparti, nu hvor selv fagbevægelsens store paraplyorganisation, L...

Slettet Bruger,

20/11/2008

Man skal ikke give for mange penge til "de rigeste", lyder advarslen fra Dansk Folkeparti, nu hvor selv fagbevægelsens store paraplyorganisation, LO, har meldt sig på banen med opbakning til at lette topskatten ved at hæve grænsen for betaling.

"Det er overraskende, at LO nu spiller ud med et forslag, hvor de går højre om os. Vi er efterhånden de eneste, der mener, at skattelettelser skal ske i bunden," siger Dansk Folkepartis skatteordfører, Mikkel Dencker, til Berlingske Tidende.

LO forventes i dag at gå ud med et forslag om at befri 400.000 danskere for at betale topskat. I alt ønsker LO at lette skatten på arbejde med 16 mia. kr.

"Når helt almindelige håndværkere betaler topskat, omfatter topskatten for mange. Ved at hæve grænsen kan langt flere motiveres til at yde en ekstra indsats på arbejdsmarkedet," siger formanden for Metal, Thorkild E. Jensen, til Berlingske Tidende.

Selv i SF er der ikke forståelse for Dansk Folkepartis synspunkt. Her finder skatteordfører Jesper Petersen det helt naturligt, at skatteydere med høje indtægter og dermed høj skattebetaling også får mere ud af en skattelettelse - i kroner og øre.

"Det er jo ikke så mærkeligt, eftersom de har en meget højere løn. Men hvis du ser på, hvem der procentvis bliver begunstiget mest, så er det den lavtlønnede," siger Jesper Petersen til Ritzaus Bureau om SF's forslag, der vil lette topskatten med fem mia. kr., men til gengæld bruge 10 mia. kr. på at hæve beskæftigelsesfradraget.

I Folketinget er det dermed kun Enhedslisten og Dansk Folkeparti, som taler imod en lettelse af topskatten.

[email protected]

Kilde: