Lars Seier skal hjælpe Ny Alliance med nyt partiprogram

Af Ole Birk OlesenNy Alliance skal have nyt partiprogram, fortæller partistifterne Naser Khader og Anders Samulsen i dag i et interview med 180Grad...

Slettet Bruger,

13/08/2008

Af Ole Birk Olesen

Ny Alliance skal have nyt partiprogram, fortæller partistifterne Naser Khader og Anders Samulsen i dag i et interview med 180Grader. Og en af hovedkræfterne bag formuleringen af det bliver Ny Alliances nye prominente medlem, Saxo Bank-direktøren Lars Seier Christensen.

"Det er en af de ting, som jeg har meldt mig ind i partiet for at medvirke til. Jeg vil gerne være med til at give partiet en stærkere platform, og en del af det handler selvfølgelig også om at medvirke til at revidere og skærpe programmet," siger Lars Seier Christensen til 180Grader.

Hvilke idéer har du om, hvordan programmet skal udvikle sig?
"Min plan er selvfølgelig at arbejde sammen med folketingsgruppen og interesserede fra partiet og sammen med dem udvikle et skarpere program, som er mere principielt og kortere end det nuværende. Det skal beskrive liberale principper, og ud fra det skal der så sammen med folketingsgruppen udformes et mere konkret arbejdsprogram løbende."

Hvad er der galt med det nuværende partiprogram?
"Det er jo udtryk for den situation, som opstod, da partiet blev dannet. Der var en række forskellige mennesker, der kastede deres kærlighed på partiet. Partiprogrammet er et resultat af, at der blev indgået en lang række kompromiser. Der er gode ting, men der er også mindre gode ting i programmet, og overordnet må man sige, at det ikke er et klart og konsistent liberalt udgangspunkt for et parti med en klar liberal profil. Det bærer typisk præg af, at der har været forskellige holdninger, som skulle tilgodeses, mens vi lige nu har behov for et klart liberalt program. Det er også meget, meget langt, og det er ikke specielt brugervenligt, for folk kan ikke åbne det og meget hurtigt finde ud af, hvad det her parti står for," siger Lars Seier Christensen.

Lars Seier Christensen stiftede sammen med Kim Fournais Saxo Bank i 1992. Saxo Bank er siden blevet en de mest succesrige nye virksomheder i Danmark, og den har i dag en værdi af cirka ni mia. kr. Saxo Bank er også kendt for at have støttet udbredelsen af liberale idéer via bl.a. CEPOS.

[email protected]

Kilde: