Lebech: Næste statsminister kan sagtens være konservativ

De Konservative er for alvor begyndt at varme op til tiden efter Anders Fogh Rasmussens mulige afgang til en international toppost

Slettet Bruger,

23/05/2008

De Konservative er for alvor begyndt at varme op til tiden efter Anders Fogh Rasmussens mulige afgang til en international toppost. I går udtalte den ene af partiets næstformænd, Finn Poulsen, at de Konservative vil kunne stille med bedre kandidater til statsministerposten end Venstre-folkene, hvis deres bud er Lars Løkke Rasmussen. I dag bakker partiets anden næstformand, Frederiksberg-borgmester Mads Lebech, op.

"Hvis vi herfra og til evighed skulle have deponeret, at vi mener, at en Venstre-mand vil være landets bedste statsminister, men at vi har den bedste politik, så ville det jo være en helt skæv virkelighedsoplevelse," siger Mads Lebech til Berlingske Tidende.

Selv de Konservatives nuværende formand, Bendt Bendtsen, kunne ifølge Lebech være et godt bud i konkurrencen med Venstres kandidat.

Venstres finansordfører, Peter Christensen, der for tiden også er Løkke-ordfører, minder om, at de Konservative ved det seneste folketingsvalg kun havde 10,4 procent af vælgerne med sig mod Venstres 26,2 procent.

"Så jeg kan da godt forstå, at de Konservative ikke mener, at det skal være antallet af stemmer, der afgør, hvem der skal have statsministerposten," siger Peter Christensen til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: