Lene Espersen om DF: Usympatisk at kalde sig antimuslimsk

Først sagde Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl, at hans parti er "antimuslimer", senere i går rettede han det til "antimuslims...

Slettet Bruger,

15/05/2008

Først sagde Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl, at hans parti er "antimuslimer", senere i går rettede han det til "antimuslimsk". Men uanset hvad så er det usympatisk, mener de Konservatives justitsminister, Lene Espersen.

"Jeg synes ikke, at man som politisk parti skal definere sig ud fra, at der er andre religiøse grupper, man ikke kan lide. Jeg synes, det er usympatisk. Jeg respekterer grundloven, og i den står der, at vi har religionsfrihed i det her land. Det er en af de helt grundlæggende og bærende principper i det danske samfund, og det skal vi alle sammen være med til at forsvare," siger Lene Espersen til Berlingske Tidende.

Hun har dog ikke noget problem med, at regeringen er afhængig af Dansk Folkepartis stemmer:

"Vi har et rigtig, rigtig godt samarbejde i dagligdagen, og jeg har kun ros til overs for de aftaler, jeg har lavet med DF. Men nogle gange er vi uenige. Det er vi i den her sag."

Kunne du have levet med det, hvis de havde sagt, at de er antijødiske? spørger Berlingske Tidende.
"Jeg har sagt, hvad jeg mener om den sag. Man skal ikke definere sig ud fra nogen, man er modstander af. Man skal sige, hvad man selv står for som parti. Det mener jeg, er den rigtige måde at føre politik på," svarer Lene Espersen.

[email protected]

Kilde: