Liberal Alliance: Regeringen må tage valg på arbejdsmarkedsreform

Når Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti afviser at skære effektivt i efterlønnen, må regeringen opsige velfærdsforliget og tage et valg på spørg...

Slettet Bruger,

29/09/2008

Når Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti afviser at skære effektivt i efterlønnen, må regeringen opsige velfærdsforliget og tage et valg på spørgsmålet, lyder det fra Liberal Alliances politiske ordfører, Anders Samuelsen.

"Hvis Venstre og Konservative svigter her, svigter de fatalt i forhold til ansvaret for de kommende generationer," siger han.

Udtalelsen kommer på baggrund af Arbejdsmarkedskommissionens delrapport, som offentliggøres i dag.

"Situationen er dybt alvorlig. Det er nu, at Venstre og Konservative skal vise, at de står ved skåltalerne om ansvar og rettidig omhu, som vælgerne er blevet tudet ørerne fulde af gennem syv år. Anders Fogh må vise, om han er administrator eller leder," siger Anders Samuelsen.

Han kalder velfærdsforliget fra 2006 for historiens største generationstyveri.

"Man fredede 68-generationen totalt i velfærdsforliget. Alle født mellem 1948 og 1959 får maksimal udbytte af fri adgang til efterløn. Det kommer ifølge Arbejdsmarkedskommissionen til at koste deres børn og børnebørn 270 milliarder kroner i tabt produktionsværdi," siger Anders Samuelsen og fortsætter:

"Arbejdsmarkedskommissionen siger det meget klart. De unge skal knokle med kortere ferie og længere arbejdstid for at betale for deres forældres liv på efterløn. En helt urimelig situation, som ingen politiker med respekt for sig selv bør lægge navn til."

Liberal Alliance har tidligere foreslået at stoppe tilgangen til efterløn med det samme og udbetale de erstatninger, som de tilmeldte til ordningen har krav på.

[email protected]

Kilde: