Liberal Alliance: Udskyd lov om tålt ophold

Venstres integrationsminister, Birthe Rønn Hornbech, var den første til at lufte sine betænkeligheder ved den forestående stramning i loven om tålt...

Slettet Bruger,

23/11/2008

Venstres integrationsminister, Birthe Rønn Hornbech, var den første til at lufte sine betænkeligheder ved den forestående stramning i loven om tålt ophold. Nu afslører Liberal Alliance, at de også har problemer med at vedtage en lov, som vil gøre Sandholmlejren til permanent opholdssted for en administrativt udvist tuneser, selvom han har Højesterets ord for, at han har været ulovligt fængslet. Det fremgår af en pressemeddelelse.

"Jeg er forarget og mener, at Kurt Westergaard har et krav på at blive beskyttet mod en mand, der angiveligt har forsøgt at myrde ham. Så jeg vil gerne være med til at skærpe vilkårene for mennesker på tålt ophold. Spørgsmålet, der står tilbage, er, om vi har så frygteligt travlt," siger Liberal Alliances leder, Naser Khader, ifølge pressemeddelelsen.

Ukendte konsekvenser af højesteretsdom
Naser Khader begrunder sin opfordring til at trække lovforslaget med blandt andet, at man endnu ikke kender konsekvenserne af den højesteretsdom, der fastslog, at tuneseren havde været ulovligt fængslet.

"Regeringen er man ikke endnu i stand til at redegøre for højesteretsdommens eventuelle betydning og rækkevidde i forhold til den aktuelle nye lov," siger Khader, og tilføjer senere:

"Tvivlen om de retssikkerhedsmæssige aspekter og proportionalitet i sanktionerne gør, at jeg synes, vi skal tage os den nødvendige tid til at gøre lovarbejdet ordentligt."

Westergaards tryghed kan allerede sikres
Samtidig pointerer Khader, at den eksisterende lovgivning faktisk giver mulighed for både øget kontrol og ultimativt frihedsberøvelse af personer, der ikke følger reglerne for tålt ophold. Kurt Westergaards sikkerhed kan derfor godt sikres med de gældende regler og en skærpelse kan altså godt vente til konsekvenserne af Højesterets er klargjort, mener Khader.

Retssikkerhed er essentielt
Naser Khader afslutter med at slå fast, at det er bydende nødvendigt, at retssikkerheden og andre demokratiske principper ikke bliver negligeret i kampen mod islamismen.

"Kampen mod islamisme, mod terror, mod antidemokratiske kræfter må aldrig få os til at gå på kompromis med vores egne principper, for så har vi tabt kampen for demokratiet på forhånd," siger han ifølge pressemeddelelsen.

[email protected]

Kilde: