Liberal Alliance i kovending om bankpakke

"Det er grundlæggende forkert at poste borgernes penge fra statskassen over i bankerne

Slettet Bruger,

19/01/2009

"Det er grundlæggende forkert at poste borgernes penge fra statskassen over i bankerne. Pengene har det langt bedre i borgernes lommer end i bankernes skuffer."

Sådan sagde Liberal Alliances repræsentant ved forhandlingerne om en ny bankpakke for blot ti dage siden. Men i går valgte Liberal Alliance alligevel at deltage i forliget om bankpakke II. Dermed er Enhedslisten det eneste parti i Folketinget, som ikke støtter bankpakken.

Ifølge Liberal Alliances leder på Christiansborg, Anders Samuelsen, skyldes partiets ja til bankpakken, at man ikke kunne komme igennem med det, man helst ville, nemlig en tilbagerulning af bankpakke I fra efteråret - som Liberal Alliance i øvrigt også lagde stemmer til.

"Vi har gang på gang stillet spørgsmålstegn ved behovet for en ny række tiltag og restriktioner frem for blot at trække den første pakke hjem igen. Den har vist sig at dræne bankerne unødigt for kapital. Det argument er ikke blevet hørt, og i den situation er pakken den næstbedste løsning, som reelt lapper på de værste problemer i første pakke," siger Anders Samuelsen.

[email protected]

Kilde: