Liberal Alliance til kamp mod DF

Anders Samuelsens forsøg på at føre Liberal Alliance over spærregrænsen vil gå via nye liberale forslag og en skarp kant til Dansk Folkeparti

Slettet Bruger,

25/04/2009

Anders Samuelsens forsøg på at føre Liberal Alliance over spærregrænsen vil gå via nye liberale forslag og en skarp kant til Dansk Folkeparti. Det skriver berlingske.dk. På partiets første landsmøde under det nuværende navn, vil partilederen i dag fremlægge forslag på sundheds- og uddannelsområdet og komme med en klar opfordring til danskeren om at lægge afstande til regeringens samarbejde med Dansk Folkeparti.

"VK har fejlet gevaldigt på, at de ikke har turdet stå fast over for DF. De har fået alle med på tanken om, at regeringen er afhængig af DF, men sandheden er jo, at DF også er afhængig af regeringen," siger Samuelsen til berlingske.dk.

I den forløbne uge luftede Pia Kjærsgaard sine ambitioner om fremtidige ministerposter til Dansk Folkeparti og det scenarie kan kun undgås ved at styrke Liberal Alliance, mener Anders Samulsen.

"Hvis de borgerlige vælgere vil have Lars Løkke som statsminister, og samtidig undgå at Pia Kjærsgaard får en ministerpost, så har de kun mulighed for at slippe, hvis de stemmer på os. Stemmer de på VK, kommer DF i regering. Stemmer de på os, er de sikre på at få en borgerlig regering," siger LA-lederen.

Når Samulsen i dag går på talerstolen vil de politiske ønsker igen lyde på lavere skat og færre offentlige ydelser. Og så vil Liberal Alliance have et friere uddannelsessystem med mulighed for privatuniversiteter og folkeskoler, der skal kunne vælge at blive selvejende. Endelig skal sundhedsystemet reformeres ved at fjerne loftet over lægers arbejdstimer og give danskerne ret til til at vælge mellem privat og offentlig sundhedsbehandling fra dag ét.

"Det er nogle lidt halvfarlige forslag, det ved jeg godt. Men der er ikke nogen idé i at have et parti, der ikke tør stå ved, hvad dets politik er," siger Anders Samuelsen til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: