Liberalisterne: Regeringen taler udenom i ansvarsdebat

Regeringen går som katten om den varme grød i den debat om det personlige ansvar, som den i dag har igangsat med bl

Slettet Bruger,

19/05/2008

Regeringen går som katten om den varme grød i den debat om det personlige ansvar, som den i dag har igangsat med bl.a. hjemmesiden mitansvar.dk, mener partiet Liberalisternes formand, Torben Mark Pedersen.

"Velfærdsstaten er den store dræber af personligt ansvar, og det må regeringen forholde sig til, hvis den mener det alvorligt, at den ønsker at styrke det personlige ansvar," siger Torben Mark Pedersen.

Regeringens tanker går indtil videre i en helt forkert retning, mener han.

"Regeringen vil have, at vi tager et større personligt ansvar for det fælles, men den vil ikke give os større frihed til at tage et personligt ansvar for vores eget liv. Regeringens udspil peger i kollektivistisk retning, hvor borgerne er til for velfærdsstatens skyld frem for, at staten er til for borgernes," udtaler Torben Mark Pedersen og fortsætter: "Det er ikke borgerlig politik. Det er socialisme."

Løsningen er ifølge Liberalisternes formand, at regeringen og i særdelshed Venstre vender tilbage til en politik, som bl.a. statsminister Anders Fogh Rasmussen engang var højlydt tilhænger af, men som han i dag har parkeret i skammekrogen.

"Skal danskerne tage et større personligt ansvar, må de også få større frihed: Frihed til at råde over en større del af de penge, de selv tjener og fuld frihed til at vælge mellem private og of-fentlige udbydere af undervisning, sundhedsydelser, ældrepleje og børnepasning. Det har vi ikke i dag," siger Torben Mark Pedersen.

[email protected]

Kilde: