Liberalisternes formand: "Det kunne være, at vi nedlagde os selv"

Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensens indmeldelse i Ny Alliance får nu formanden for Liberalisterne, Torben Mark Pedersen, til at tale højt om...

Slettet Bruger,

22/07/2008

Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensens indmeldelse i Ny Alliance får nu formanden for Liberalisterne, Torben Mark Pedersen, til at tale højt om en en mulig nedlæggelse af sit tre år gamle, men ikke opstillingsberettigede parti. Det sker i Information.

Med Lars Seier Christensens indtræden i Ny Alliance kan det nemlig vise sig, at Liberalisterne bliver overflødige, mener Torben Mark Pedersen, der har "stor tiltro til Seier Christensens evner til at skabe resultater".

"Det kan være, at det er muligt for ham at få drejet Ny Alliance hen i en liberal retning. Og hvis det vælgergrundlag, som vi hidtil har skulle appellere til, bliver overtaget af et andet parti, må vi nok tage konsekvensen," siger han til Information og tilføjer:

"Det kunne være, at vi nedlagde os selv, men jeg skal først høre, hvad de andre i bestyrelsen og partiet i øvrigt siger."

Ny Alliances formand, Naser Khader, byder Liberalisternes medlemmer velkomne i sit parti, men han siger samtidig, at han selv kun er liberal, ikke liberalist, og at der er stor forskel.

"Liberalisme handler nærmest om at smadre den offentlige sektor, og det er jeg ikke tilhænger af," siger Khader til Information, men han understreger, at der er et stort behov for reformer og effektiviseringer: "Og samfundskagen bliver større, hvis man fjerner topskatten og skatten på den sidst tjente krone."

Torben Mark Pedersen afviser ikke, at han kan finde på at melde sig ind i Ny Alliance.

"Jeg har ingen aktuelle planer om det, men afventer. Hvis der synes at være perspektiv i, at vi kan dreje Ny Alliance i en mere liberalistisk retning, kan det da godt være," siger Torben Mark Pedersen.

[email protected]

Kilde: