Lomborg er eneste dansker blandt verdens mest indflydelsesrige

Hvis man leder efter statsminister Anders Fogh Rasmussen eller udenrigsminister Per Stig Møller blandt verdens mest indflydelsesrige mennesker, så ...

Slettet Bruger,

19/09/2008

Hvis man leder efter statsminister Anders Fogh Rasmussen eller udenrigsminister Per Stig Møller blandt verdens mest indflydelsesrige mennesker, så leder man forgæves. En politisk toppost i Danmark er ikke lig med stor indflydelse i verden, hvis man ser på de internationale vurderinger af sagen. Kun én dansker er med her, men han er til gengæld med i tre forskellige vurderinger, og det er statistikeren og forfatteren Bjørn Lomborg, skriver Jyllands-Posten.

Bjørn Lomborg er blevet kendt verden over for at stille spørgsmålstegn ved det kloge i at poste mange milliarder i reduktion af CO2-udslip for at forhindre global opvarmning, når man for færre penge kan udrette så meget andet godt og samtidig ruste verden til nye klimaforhold.

Seneste medie, der putter ham på listen over verdens mest indflydelsesrige personer, er det amerikanske magasin Esquire, der i anledning af sin 75 års fødselsdag, har spurgt sig selv, hvilke personer i verden, der har noget vigtigt og betydningsfuldt at bidrage med til det 21. århundrede.

På listen står blandt andre nobelprismodtageren og politiker Al Gore, Microsoft-stifteren Bill Gates, præsidentkandidaten Barack Obama og Californiens guvernør Arnold Schwarzenegger. Og på listen over de 75 personer står så også Bjørn Lomborg.

Og det er man glad for på Copenhagen Business School, hvor Lomborg er adjungeret professor.

"Copenhagen Business School skal ikke alene være en fremragende forsknings- og uddannelsesinstitution. Det er også universiteternes opgave at bidrage med viden til den offentlige debat, og ikke mindst skal vi sikre, at viden bliver givet videre i en form, så den kan nyttiggøres. Bjørn Lomborg har netop formået at få etableret og levendegjort en omfattende viden omkring økonomiske prioriteringer," siger CBS-rektor Finn Junge-Jensen i en pressemeddelelse til Copenhagen Business School.

I maj satte de to amerikanske tidsskrifter Foreign Policy og Prospect i selskab med blandt andet forfatterne Salman Rushdie og Umberto Eco og en lang række andre intellektuelle Lomborg på en liste over verdens førende personligheder.

Og i januar i år valgte den britiske avis The Guardian også offentligt at anerkende Lomborgs arbejde ved at pege på ham som én af de 50 mest betydningsfulde mennesker for arbejdet med at redde verden, skriver Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: