Lyssignaler for fodgængere skal alligevel ikke kvindeliggøres

Folk, der havde glædet sig til at se kvinder på de københavnske lyssignaler, bliver slemt skuffede

Slettet Bruger,

22/04/2009

Folk, der havde glædet sig til at se kvinder på de københavnske lyssignaler, bliver slemt skuffede. Det skal fortsat være en mand, der viser, hvornår man skal gå eller stå, skriver metroXpress.

For et års tid siden så det ellers ud til, at der ville være flertal blandt de københavnske politikere for i ligestillingens navn at gøre op med det mandlige monopol på lyssignalerne. Men nu har Socialdemokraterne skiftet mening.

"Vi har ikke som sådan noget mod at repræsentere kvinder på lyssignalerne. Men for os er det langt vigtigere at gøre noget reelt og konkret for ligestillingen. Det er for eksempel, når det handler om at få flere fædre til at tage barsel og at få flere kvinder udpeget som ledere. Det er her, vi skal lægge vores kræfter," siger Anne Vang, der er politisk ordfører for Socialdemokraterne i Borgerrepræsentationen.

De Radikale, der står bag ideen om at få kjoler på lyssignalerne, er skuffede. Det ene udelukker ikke det andet, mener partiet.

"De indgroede vaner om, at mænd og kvinder ikke er lige, bliver prentet ind i os helt fra, vi er små børn. Vi kan rykke os små skridt, når børnehavebørn på et lyssignal kan se, at mænd og kvinder er lige. Det vil skabe debat, og det har vi brug for, hvis vi skal have ligestilling", siger Manu Sareen.

Det er dog ikke sikkert, at loven overhovedet tillader, at kvinder kommer op på lyssignalerne ligesom mænd. For eksempel kan det give problemer, at en stående kvinde med en kjole kan se ud, som om hun rent faktisk går.

"Det skal være helt tydeligt, at den stående person står. Ligesom man heller ikke må være i tvivl om, at den gående person går. Det kommer helt an på udformningen, hvis en kommune skal have mulighed for at få dispensation fra reglerne," siger pressechef i Vejdirektoratet Brian Christensen.

[email protected]

Kilde: