Muslimer vil have kommunalt finansierede islam-kurser for unge

Hvis politikerne vil sørge for, at unge muslimer ikke radikaliseres, fordi de søger livsindhold hos islamistiske grupper som Hizb ut-Tahrir, så må ...

Slettet Bruger,

22/10/2008

Hvis politikerne vil sørge for, at unge muslimer ikke radikaliseres, fordi de søger livsindhold hos islamistiske grupper som Hizb ut-Tahrir, så må de finansiere andre religiøse aktiviteter for de unge. Det mener to muslimer, Hizb ut-Tahrir-afhopperen, Muhammad Hee og den tidligere formand for Fædregruppen og mangeårige gadearbejder på Nørrebro i København Khaled Alsubeihi, ifølge Kristeligt Dagblad.

"En del unge, heriblandt flere som føler sig marginaliserede, efterspørger fordybelse i islam, og hvis kommunen ikke tilbyder dem islamundervisning og andre religiøse aktiviteter, så gør de ekstremistiske grupper, og jeg har kendskab til 6-7 forskellige som er i fuld gang med at rekruttere," siger Khaled Alsubeihi til avisen.

Han bakkes op af Muhammad Hee, der fra 1998 til 2004 selv var medlem af Hizb ut-Tahrir, men siden har fortrudt.

"Det er afgørende, at de unge ikke bliver overladt til Hizb ut-Tahrir som jeg. Der skal være nogle alternativer for religiøst søgende, og de må gerne være kommunale," siger han.

Ingen af de to gør sig i Kristeligt Dagblad overvejelser om mulighederne for, at ikke-radikaliserede muslimer på frivillig basis kan etablere de efterspurgte tilbud for at holde deres egne unge på rette vej. Men den slags overvejelser synes heller ikke at være nødvendige, for Socialdemokraternes integrationsborgmester i København, Jakob Hougaard, er allerede på vej med en kommunalt finansieret uddannelse af mentorer, som kan diskutere islam med muslimer, der har indledt en radikaliseringsproces.

"Jeg vil ikke afvise, at det kan være en fordel at være muslim i sådan et job. Men jeg vil ikke acceptere, at det skal være en forudsætning for at få jobbet," siger han til Kristeligt Dagblad.

[email protected]

Kilde: