Odense først med statsnarko

Loven om lægeordineret heroin som misbrushandlng kan få sin debut i det fynske

Slettet Bruger,

09/03/2009

Loven om lægeordineret heroin som misbrushandlng kan få sin debut i det fynske. Efter en studietur til Tyskland bakker et enigt socialudvalg i Odense Kommune op om, at man som de første skal tilbyde byens narkomaner fri heron. Det skriver Fyens Stiftstidende.

"Jeg var meget skeptisk, inden vi tog af sted, men nu er jeg blevet overbevist. Når man får fat i den hårde kerne, kan man dokumentere, at de kommer væk fra det kriminelle miljø og begår færre indbrud og anden kriminalitet. Samtidig rasler dødeligheden drastisk ned, fordi narkomanerne ikke længere får sygdomsfremkaldende stoffer og forurenede kanyler, men tager stoffer under kontrollerede forhold," siger det konservative socialudvalgsmedlem Karsten Kjærbye til Fyens Stiftstidende.

Seks politikere og tre chefer fra socialforvaltningen var med på turen, der gik til Hamborg og Karlsruhe. Her har man ifølge Odense-politikerne stor succes med ordningen, der blandt andet har medført at 40 procent af narkomanerne i forsøget er kommet i arbejde.

Nu kan i første omgang 15 til 20 garvede fynske narkomaner komme med i forsøget, som man gerne ser udvidet.

"Jeg så gerne, at Odense gik videre og kom med i nogle forsøg, hvor man udbredte ordningen til en lidt bredere målgruppe. Samtidig kunne det være interessant, hvis Center for Anvendt Sundhedstjenesteforskning på SDU kunne gå ind i et samarbejde med forskerne fra Hamburg Universitet for at dokumentere effekten," siger Anna Rytter fra Enhedslisten.

Et synspunkt, den konservative rådmand Erik Simonsen, er helt enig i.

"Lad os få nogle er faringer, dokumentere at det virker og så udvikle det. Så vil Folketinget måske give os lov til noget mere," siger Erik Simonsen til Fyens Stiftstidende.

Forsøget i Odense forventes igangsat seneste i begyndelsen af næste år.

[email protected]




Kilde: