Otte ud af ti danskere mener, at offentligt ansatte kan arbejde mere effektivt

81 pct

Slettet Bruger,

28/07/2008

81 pct. af danskerne mener, at man kan få mere service for de ressourcer, der anvendes i den offentlige sektor i dag. 19 pct. har den modsatte mening. Det fremgår af en meningsmåling, som Catinet har lavet for tænketanken CEPOS.

"Meningsmålingen er et vink til regeringen om, at den for alvor kan rationalisere den offentlige sektor," siger CEPOS-cheføkonom Mads Lundby Hansen.

Han mener, at der er mange muligheder for at indhøste en effektiviseringsgevinst i det offentlige.

"Bl.a. kan der sættes turbo på udliciteringsprocessen. Danske og udenlandske videnskabelige undersøgelser finder nemlig, at private virksomheder på konkurrencemarkeder er 20-30 pct. mere effektive end offentlige monopoler. Ved at øge udliciteringsgraden fra 20 til 70 pct. kan der hentes en gevinst på 15 mia. kr.," siger Mads Lundby Hansen og fortsætter:

"Herudover kan der findes målrettede effektiviseringer på fx administrationsområdet. Her kan regeringen lade sig inspirere af Socialdemokraternes finanslovsoplæg for 2008. Her er der skitseret potentielle personaleeffektiviseringer på administrationsområdet svarende til 15-25.000 personer. Et sådan effektiviseringspotentiale synes logisk i lyset af kommunalreformen, hvor kommunesammenlægninger bør medføre besparelser på administrationen."

[email protected]

Kilde: