Per Stig: Danmark deltager i Durban II

Tyskland, Holland, Italien og Polen boykotter FN's såkaldte racismekonference, der går under navnet Durban II - men Danmark gør ikke

Slettet Bruger,

20/04/2009

Tyskland, Holland, Italien og Polen boykotter FN's såkaldte racismekonference, der går under navnet Durban II - men Danmark gør ikke. Det meddeler udenrigsminister Per Stig Møller ifølge berlingske.dk.

"Danmark har sammen med et flertal af EU-lande, herunder Frankrig, UK og de nordiske lande, besluttet at møde op til Durban II-racismekonferencen i Genève. Det gør vi, fordi vi sammen med ligesindede lande har kunnet forhandle os frem til et slutdokument, som har fokus på de reelle racismeproblemer, og som bekræfter, at menneskerettighederne er til for at beskytte individer, og ikke ideologier eller religioner. Forbud mod religionsforhånelse er således ude af teksten," siger Per Stig Møller til berlingske.dk.

Han vil ikke selv deltage i konference på Danmarks vegne, det vil en ambassadør i stedet gøre.

Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, er skuffet over regeringens beslutning. Han mener ikke, at det af Per Stig Møller omtalte slutdokument er ændret i sin substans.

"Hvis man læser dokumentet grundigt igennem, er det dygtigt pakket ind i diplomatiske formuleringer. Det har USA og Tyskland forstået, men det kan Per Stig Møller og den danske regering ikke forstå," siger Søren Espersen til Ritzaus Bureau.

[email protected]

Kilde: