Pind kritiserer Storbritanniens indrejse-forbud for Wilders

Storbritanniens regering vil ikke have den hollandske politiker og islamkritiker Geert Wilders inden for landets grænser, men det er misbrug af EU'...

Slettet Bruger,

12/02/2009

Storbritanniens regering vil ikke have den hollandske politiker og islamkritiker Geert Wilders inden for landets grænser, men det er misbrug af EU's regler, som kun tillader indrejseforbud for EU-borgere, der kan true landets sikkerhed, mener Venstres udenrigsordfører, Søren Pind.

"Med mindre man er terrorist eller lignende, så skal man selvfølgelig have lov til at bevæge sig frit i EU. Det er jo hele baggrunden for de europæiske frihedsrettigheder," siger Pind til politiken.dk og fortsætter:

"Her taler vi om en folkevalgt politiker, som har et bestemt synspunkt i forhold til en ideologi. Nogle opfatter ham som vidtgående, men han rammer jo slet ikke ind i de grupper, som er til fare for et lands orden."

For Søren Pind handler sagen om helt grundlæggende frihedsrettigheder i EU.

"Denne her sag rammer hele Europa. Man kan mene, hvad man vil om den diskussion, Wilders har rejst, men essensen er jo, at indrejseforbuddet grundlæggende handler om ytringsfriheden, som vi også så antastet under Muhammed-krisen. Vi befinder os i en sag, hvor vi skal vælge mørket eller lyset. Der bliver man nødt til at vælge lyset," siger han til politiken.dk.

[email protected]

Kilde: