Politiadvokat vil bruge anonyme vidner i kampen mod de kriminelle bander

Anonyme vidner i retssager tillades kun undtagelsesvist i tilfælde, hvor der er frygt for, at vidneafgivelsen kan føre til hævnakter

Slettet Bruger,

07/03/2009

Anonyme vidner i retssager tillades kun undtagelsesvist i tilfælde, hvor der er frygt for, at vidneafgivelsen kan føre til hævnakter. Sådan mener politiadvokat Michael Jørgensen fra Københavns Politi, at det nu forholder sig i kampen mod de kriminelle bander, og derfor er der behov for, at vidner kan afgive deres forklaringer anonymt. Det skriver politiadvokaten i et debatindlæg i Berlingske Tidende.

"Hvis et vidne ser en skudepisode fra sit vindue på Nørrebro, vil vedkommende så ringe til politiet, melde sig som vidne og være klar til at afgive vidneudsagn i et åbent retsmøde, hvor tiltalte er til stede? Det tror jeg ikke på," skriver han til Berlingske Tidende.

Det gør det "nærmest umuligt" for anklagemyndigheden at løfte bevisbyrden i de alvorlige bandesager. Han mener derfor, at vidner skal have mulighed for at afgive forklaring anonymt og for at lade vidner afgive forklaringer uden for retslokalet, for eksempel transmitteret via videokamera, så de ikke skal møde op i samme lokale som de tiltalte.

[email protected]

Kilde: