Politiet: Christiania-indsatsen er spildte kræfter

Pusherstreet er muligvis lukket, men der bliver stadig solgt masser af på Christiania og i København

Slettet Bruger,

02/05/2009

Pusherstreet er muligvis lukket, men der bliver stadig solgt masser af på Christiania og i København. Nu foregår det bare i det skjulte. Det vurderer højtstående betjente ifølge Ritzau.

"Det er svært at se nytten af alle de ressourcer og anstrengelser, som der er blevet brugt. Hashhandlen foregår i vid udstrækning som tidligere, og når man ser på de seneste fem år som helhed, er jeg lige ved at sige, at det har været skønne spildte kræfter og absolut ikke indsatsen værd," siger Politiforbundets formand, Peter Ibsen ifølge Ritzau.

"Det kan ikke blive ved på den måde. Vi er endt i et vadested, og politikerne må beslutte, hvad de vil," fortsætter han.

Formanden for Københavns Politiforening, Claus Oxfeldt, er enig i denne udmelding.

"Resultaterne af indsatsen står helt klart ikke mål med de ressourcer og ikke mindst de menneskelige omkostninger, som er blevet brugt på det her," siger han.

Henrik Raun, fællestillidsmand for Specialenhederne i København, har været med under hele forløbet, og han indrømmer også, at indsatsen har været nytteløs.

"I starten var det en højt profileret opgave, men nu har vi altså kørt på i fem år uden rigtig at være kommet videre. Efterhånden er indsatsen mere af navn end af gavn," siger han ifølge Ritzau.

[email protected]

Kilde: