Politiet: Forbyd legetøjsvåben der ligner rigtige våben

Det er forbudt for de fleste at have våben i Danmark, men det er endnu tilladt at have legetøjsvåben, der ligner rigtige våben

Slettet Bruger,

30/04/2009

Det er forbudt for de fleste at have våben i Danmark, men det er endnu tilladt at have legetøjsvåben, der ligner rigtige våben. Det skal der imidlertid gøres en ende på, mener Fyns Politi ifølge Fyens Stiftstidende.

"Det er irriterende, fuldstændig idiotisk og helt vanvittigt, at man kan købe noget, som er så identisk med et rigtigt våben," siger vagtchef i Fyns Politi, Hans Frederiksen, til avisen, efter at en mand i Odense tirsdag aften fandt en håndgranatattrap.

Området blev afspærret i mere end fire timer, fordi også bomberydderne fra ammunitionsrydningstjenesten på Skive Kaserne havde svært ved at se, om der var tale om en ægte granat eller en attrap.

"Det er fair nok, der bliver lavet våben til lege. Men så burde det være i en speciel farve eller med en tydelig markering. Det er ikke nok, at vi skal kigge ind i løbet for at konstatere, at det er spærret og der er tale om en attrap," siger Hans Frederiksen til Fyens Stiftstidende.

[email protected]

Kilde: