Politikere vil ikke lovgive om fadervor i skolen

Dansk Folkeparti, der vil forbyde offentligt ansatte at gå med muslimske tørklæder, har ifølge Kristeligt Dagblad ikke noget udestående med folkesk...

Slettet Bruger,

07/01/2009

Dansk Folkeparti, der vil forbyde offentligt ansatte at gå med muslimske tørklæder, har ifølge Kristeligt Dagblad ikke noget udestående med folkeskoler, som beder fadervor med eleverne hver eneste morgen. Temaet er kommet på dagsorden, efter at nogle forældre har klaget over bedetraditioner på deres børns kommunale folkeskole.

"Skolen skal afspejle samfundet og har også pligt til gøre eleverne fortrolige med den kristne kultur, som vores samfund bygger på. Det kan for eksempel ske ved at lære fadervor. Vi vil ikke tvinge nogen til at være kristne, men vi kan heller ikke fornægte vores kulturarv. I Dansk Folkeparti vil vi aldrig gå med til at forbyde fadervor i folkeskolen," siger DF-uddannelsesordfører Martin Henriksen til avisen.

Dermed er Dansk Folkeparti helt på linje med SF og de Konservative, som heller ikke vil være med til at vedtage en lov for skolernes bedepolitik.

"Folkeskolen præger på mange måder vores børn. Det er et af vilkårene. Hvis man som forælder er utilfreds med det, der foregår på børnenes skole, må man tage det op med den lokale skolebestyrelse. Det skal vi politikere ikke blande os i. Når det er sagt, synes jeg personligt, det er fint, at nogle skoler vælger at fastholde de traditioner og værdier, som de har værnet om gennem mange år," siger de Konservatives uddannelsesordfører, Charlotte Dyremose.

Kun Socialdemokraterne overvejer, om det burde være forbud.

"Vi vil undersøge, om grænserne i loven er for uklare, om der er behov for en præcisering. Vi mener ikke, der skal ske forkyndelse i folkeskoleregi, det er noget, man dyrker i fritiden. Der er forskel på at lære om en religion og på at være aktivt udøvende. Jeg tror også, de fleste forældre ville betakke sig, hvis en bøn fra en anden trosretning var obligatorisk i børnenes folkeskole. Derfor mener vi også, at kristendomsundervisningen, som lige nu er frivillig, skal laves om til obligatorisk religionsundervisning med hovedvægt på kristendommen," siger Socialdemokraternes uddannelsesordfører, Christine Antorini, til Kristeligt Dagblad.

[email protected]

Kilde: