Radikal EU-vision: Kønskvoter og ligestillingsregnskaber

EU skal bruges til at gennemtvinge ligestilling på arbejdsmarkedet, erklærer de radikales spidskandidat ved juni måneds Europa-Parlamentsvalg Sofie...

Slettet Bruger,

23/05/2009

EU skal bruges til at gennemtvinge ligestilling på arbejdsmarkedet, erklærer de radikales spidskandidat ved juni måneds Europa-Parlamentsvalg Sofie Carsten Nielsen i information.dk i dag. En ligestilling, der blandt andet skal sikres gennem ligestillingsregnskaber og kønskvoter for bestyrelsesposter.

"Vi kommer ikke nogen vegne med ligestillingen på nationalt niveau. Heller ikke i Danmark. Derfor må vi rykke på europæisk plan og gå langt mere håndfast til værks," siger Sofie Carsten Nielsen til information.dk.

Den europæiske kamp for ligestilling skal, hvis det står til Sofie Carsten Nielsen, gå over kvoter, der sikrer kvinder 40 procent af bestyrelsesposterne.

"Det er ikke, fordi jeg synes, at kvoter er en fantastisk løsning. Og jeg har hørt flere kvinder sige, at de ikke vil være kvotekvinder. Men der er kun kvotemænd i dag. Mænd bliver ved med at vælge mænd," siger hun.

Den radikale udmelding vækker glæde hos Socialdemokraternes nuværende medlem af Europa-Parlamentet Britta Thomsen, der selv har brugt en stor del af de sidste fem år på at kæmpe for kvoter i Parlamentet.

"Men jeg taber hver gang, fordi blandt andre Sofie Carsten Nielsens egen liberale gruppe stemmer imod. Kan hun gå ned og påvirke dem, så ville det være et scoop for os. Men det tvivler jeg bare på," siger Britta Thomsen.

Venstres MEP'er Anne E. Jensen er heller ikke afvisende over for tanken om positiv særbehandling, men afviser dog, at det skulle være en opgave for EU.

"Det er noget, hvert land må tage fat i. Ligestillingskampen må føres i det enkelte land - og de enkelte lande må hver især finde ud af, hvad der passer bedst til deres struktur og arbejdsmarked," siger Anne E. Jensen til information.dk.

[email protected]

Kilde: