Rohde: Det har jeg aldrig sagt

Af Ole Birk OlesenVenstres spidskandidat til EU-Parlamentsvalget, Jens Rohde, afviser nu, at han har sagt, at den tidligere amerikanske præsident R...

Slettet Bruger,

09/09/2008

Af Ole Birk Olesen

Venstres spidskandidat til EU-Parlamentsvalget, Jens Rohde, afviser nu, at han har sagt, at den tidligere amerikanske præsident Ronald Reagan, der kom fra Illinois, talte med texansk dialekt.

"Jeg har aldrig sagt, at Reagan kom fra Texas. Jeg sagde blot, at folk reagerer på den texanske måde Bush taler på. De tror, at han er dum, og det samme sagde man om Reagan," skriver Jens Rohde i en mail til 180Grader.

Ifølge Ugebrevet A4 skulle Jens Rohde ellers have sagt følgende:

"Det er med Bush, som det var med Reagan. De taler med samme drævende texanske dialekt, og det gør altså, at danskerne synes, de virker lidt dumme."

Den udtalelse har fået Venstres udenrigsordfører, Søren Pind, til at at skrive på sin blog, at Jens Rohde har meget lille viden om USA. Men Rohde afviser altså nu, at han har sagt, hvad han er blevet citeret for i Ugebrevet A4.

"Det har jeg ikke sagt. Jeg har sagt det, jeg har skrevet til dig. Hvad jeg er citeret for ved jeg ikke, for jeg har læst det lige så lidt, som jeg har læst Søren Pinds blog," skriver han.

[email protected]

Kilde: