SF og Radikale: Selvforsvar skaber mere vold

SF og de Radikale kritiserer nu Dansk Folkeparti for at opfordre folk til selvtægt, fordi partiet gerne vil have justitsministeren til at præcisere...

Slettet Bruger,

25/03/2009

SF og de Radikale kritiserer nu Dansk Folkeparti for at opfordre folk til selvtægt, fordi partiet gerne vil have justitsministeren til at præcisere, at det faktisk er lovligt at forsvare sig selv mod røvere og voldsmænd. Det skriver dr.dk.

DF-kravet kommer efter, at en mand fra Valby er blevet varetægtsfængslet for at forsvare sig med en kniv mod seks hjemmerøvere med pistol.

"Hvis helt almindelige, lovlydige borgere er nødt til at ligge inde med køller og knive, fordi de er bange for at blive overfaldet, så har vores samfund taget et skridt i den helt forkerte retning. Så vi skal have bragt forråelsen ud af vores samfund og bekæmpe den. Vi skal jo ikke dyrke forråelsen ved at udstyre Gud og hvermand med køller," siger de Radikales restordfører, Morten Østergaard, til Radioavisen.

SF's retsordfører, Karina Lorentzen, er helt enig. Hun tror ikke, at det vil skabe mere sikkerhed at have køller liggende til selvforsvar - tværtimod.

"Hvis røverne ved, at folk har våben liggende derhjemme til at forsvare sig selv med, så tager de jo tilsvarende grovere våben og magtmidler med selv," siger hun.

[email protected]

Kilde: