S vil have ny topskat

Socialdemokraterne og SF har kritiseret den seneste skattereform for at være socialt skæv, men de har endnu ikke offentliggjort en modsvarende skat...

Slettet Bruger,

19/03/2009

Socialdemokraterne og SF har kritiseret den seneste skattereform for at være socialt skæv, men de har endnu ikke offentliggjort en modsvarende skatteplan, som de vil gennemføre, hvis de vinder regeringsmagten ved næste valg. Ritzau erfarer dog nu, at Socialdemokraterne planlægger at indføre en ekstra topskat og en formueskat for de rigeste danskere.

Omkring 750.000 danskere forventes at skulle betale topskat efter den nye VKO-skattereform, men det tal vil Socialdemokraterne øge. Grænsen for deres nye, ekstra topskat vil dog ikke være under en million kr., erfarer Ritzau fra kilder i Socialdemokraterne, hvilket ifølge planen betyder, at kun de to-tre pct. danskere med de højeste lønninger vil blive ramt.

"Det skal være for dem, der virkelig tjener kassen," siger en socialdemokrat til Ritzau.

Samtidig overvejer Socialdemokraterne også at indføre en formueskat, men kun hvis denne kan kombineres med indkomstskatten på en måde, så man kun bliver beskattet af formuen, hvis man også har en vis indtægt.

"Så skal det være en kombination af indkomst og formue, så man rammer dem, der både tjener meget og har meget," siger en S-kilde til Ritzau.

Socialdemokraterne forventer ifølge Ritzau ikke, at den nye topskat vil betyde, at der kommer mange penge i statskassen, men derimod vil den have en kraftig symbolsk effekt. Den nuværende topskat er tidligere blevet kaldt en misundelsesskat, der ikke indbringer særlig meget i provenu, men det betragter Socialdemokraterne altså som noget positivt og retfærdigt, og de vil derfor gerne udbygge denne effekt.

Socialdemokraterne og SF forventes først at offentliggøre deres endelige skatteplan om et par måneder.

[email protected]

Kilde: