Sagsbehandlere tog fejl: Kontanthjælpsmodtagere kunne alligevel arbejde

Tre fjerdedele af kontanthjælpsmodtagerne vil aldrig være i stand til at bestride et ordinært arbejde

Slettet Bruger,

06/02/2008

Tre fjerdedele af kontanthjælpsmodtagerne vil aldrig være i stand til at bestride et ordinært arbejde. Sådan lød vurderingen fra jobcentrene i 2004. Men efterspørgsel på arbejdskraft har fået flere ud på arbejdsmarkedet, selv de mennesker, som de kommunale sagsarbejdere mente var for svage til at arbejde. Det beretter Politiken.

For tre år siden var næsten 130.000 på kontanthjælp, viser tal fra jobindsats.dk. For op mod 100.000 af disse kunne man ikke forlange, at de skulle påtage sig et ordinært arbejde, mente man på jobcentrene. I dag er der dog under 100.000 på kontanthjælp og antallet af uarbejdsdygtige er blevet nedvurderet til 66.000.

Gode tider
I Kommunernes Landsforening (KL) mener man fortsat, at størstedelen af kontanthjælpsmodtagerne ikke er parate til at påtage sig et arbejde.

"De gode tider med mange ledige job betyder selvfølgelig, at nogle kontanthjælpsmodtagere selv finder job. Men mange har andre problemer, for eksempel alkoholmisbrug eller økonomiske kvaler. Hovedparten kan ikke klare springet uden støtte og opkvalificering fra jobcentrene," siger Rødovreborgmester Erik Nielsen (S), formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg til Politiken.

Kunne arbejde alligevel
38-årige Malene Winther er en af dem, der på ny er kommet ud på arbejdsmarkedet.

"Jeg har da tænkt tanken, at jeg aldrig kom i arbejde igen," siger Malene Winther til Politiken.

20 års hårdt fysisk arbejde i transportfirmaer, flytteforretninger, på fabrik og restauranter har slidt knæene, så hun i flere omgange har været på sygedagpenge og kontanthjælp. Nu arbejder hun på femte måned på en persiennefabrik i Smørum.

[email protected]

Kilde: