Simon Kvamm: Jeg er en rød hykler, og mine venner er det også

Det danske succesband Nephew udgiver i disse dage en ny CD, og i den andledning indrømmer forsanger Simon Kvamm i et interview i dagens Berlingske ...

Slettet Bruger,

29/05/2009

Det danske succesband Nephew udgiver i disse dage en ny CD, og i den andledning indrømmer forsanger Simon Kvamm i et interview i dagens Berlingske Tidende, at både han og hans venner er røde hyklere. For som han synger i en af sine tekster:

"Du stemmer på rød/Men betaler sort/Du siger tolerance er en dyd/Men din egen lunte er kort."

"Teksten handler i første omgang om mig selv og i anden omgang om den type mennesker, jeg normalt omgås," forklarer Simon Kvamm i interviewet med Berlingske og fortsætter:

"Vi er alle sådan nogle halvrøde typer, som ser os i modsætning til dem, der stemmer blåt. Og vi bekræfter hele tiden hinanden i, at det hele ikke er medmenneskeligt og humanistisk nok, og at der virkelig er brug for et regeringsskifte. Alt dét sidder vi og siger til middagsselskaber med sushi og hvidvin, men betaler samtidig med sorte penge, når bilen skal repareres. Det er det rene hykleri, og det er det også, når vi sidder og siger, at der er for lidt dokumentar på TV, men alligevel ser 'Glamour', hver gang vi åbner for fjernsynet. Vi er simpelthen alt for mange, der siger alle de rigtige ting uden nogensinde at omsætte ordene til virkelighed."

Simon Kvamms røde holdninger kommer bl.a. til udtryk, når han underviser på venstrefløjstænketanken CEVEA's meningsdanneruddannelse for unge studerende.

[email protected]

Kilde: