Socialdemokrater siger nej til sæljagt, men ja til halalslagtning

Et flertal i EU-Parlamentet vil nu ikke længere give EU's medlemslande lov til at forbyde halalslagtning, skriver Ritzaus Bureau, og det udløser be...

Slettet Bruger,

07/05/2009

Et flertal i EU-Parlamentet vil nu ikke længere give EU's medlemslande lov til at forbyde halalslagtning, skriver Ritzaus Bureau, og det udløser beskyldninger om dobbeltmoral fra Venstre mod Socialdemokraterne.

De danske socialdemokrater i parlamentet er nemlig med i halal-flertallet, samtidig med at de også netop har stemt for et forbud mod handel med alle sælprodukter i EU.

EU-parlamentariker Niels Busk fra Venstre mener, at Socialdemokraterne på den måde "gør knæfald for religiøse hensyn, der går foran principperne om dyrevelfærd":

"Hykleriet når nye højder, når Dan Jørgensen og hans disciple i går stemte for at forbyde handel med sælskindsprodukter, fordi de mener, at jagtmetoderne på sælerne er uetiske. Hvilke forestillinger gør Dan Jørgensen sig egentlig om religiøse slagtemetoder, hvor dyrene bliver aflivet uden bedøvelse?" spørger Niels Busk ifølge Ritzau.

I Danmark er halalslagtning, hvor luftrør, spiserør, arterier og vener skæres over i et snit, i forvejen tilladt, men ingen slagterier udfører det uden forudgående bedøvelse. I Sverige er halalslagtning derimod forbudt og vil altså blive krævet lovliggjort af EU-Parlamentet.

Socialdemokraternes spidskandidat til EU-parlamentsvalget, Dan Jørgensen, mener imidlertid, at det er Venstre, der hykler om sagen.

"Hvis man kigger på, hvordan Niels Busk har stemt gennem tiden, så er der vist ingen tvivl om, hvem der går mest ind for dyrevelfærd," siger Dan Jørgensen til Ritzau.

Han siger, at forslaget om at lovliggøre halalslagtning i hele EU samlet set skaber mere dyrevelfærd.

[email protected]

Kilde: