Socialdemokrater vil stoppe sundhedsforsikringer: "Vi er skrækslagne"

Udsigten til at mere end én million danskere vil have en privat sundhedsforsikring i 2010, skræmmer Socialdemokraterne så meget, at de vil fjerne ...

Slettet Bruger,

20/03/2008

Udsigten til at mere end én million danskere vil have en privat sundhedsforsikring i 2010, skræmmer Socialdemokraterne så meget, at de vil fjerne fradragsretten for de arbejdsgiverbetalte forsikringer. Det skriver Jyllands-Posten.

Beskattes de nuværende ordninger vil det indbringe staten 340 mio. kr., forudsat at antallet af private sundhedsforsikringer ikke falder med en beskatning. Penge vil Socialdemokraterne bruge i det offentlige sunhedssystem på akutbehandling af livstruende sygdomme.

Partiets politiske ordfører lægger dog ikke skjul på, at det for partiet først og fremmest handler om lighed.

Lige og fri adgang
"Vi er skrækslagne ved, at dette breder sig. Derfor er vi nødt til at stoppe op og gøre alt, hvad vi kan for at bremse udviklingen, hvis vi skal redde den frie og lige adgang til sundhedsvæsenet. Ellers går det ravruskende galt," siger han til Jyllands-Posten.

Han understreger, at det er vigtigt, at de der har et arbejde skal vente lige så længe som de der ikke har et arbejde.

"Vi er nødt til at appellere direkte til folk: Det kan godt være, du har en sundhedsforsikring, men du er nødt til at tænke på din nabo, der ikke har. Det er ikke rimeligt, at vi bruger offentlige tilskud på at fremme en udvikling med et A- og B-hold, hvor de, der har et arbejde, kommer hurtigere til end alle andre," siger Sass Larsen.

Socialdemokratisk vrangforestilling
Læge og formand for Sammenslutningen af Privathospitaler og Privatklinikker i Danmark Nis Alstrup kalder det en socialdemokratisk vrangforestilling, at det danske sundhedsvæsen er skævt.

"Der har aldrig været mere fri og lige adgang end i øjeblikket, hvor alle kan få behandling inden for en måned. Nogle har som supplement en sundhedsforsikring, fordi de og deres arbejdsgiver gerne vil endnu hurtigere i behandling og tilbage til arbejdet. Det generer jo ikke andre - tværtimod giver det bedre plads i det offentlige sygehusvæsen," siger Nis Alstrup.

Og det giver sundhedsminister, Jakob Axel Nielsen (K), ham ret i.

"Jeg kan ikke se problemet, når virksomhedernes sundhedsforsikringer skal dække alle ansatte. Under Nyrup-regeringen var det kun lederne, der var omfattet, og da kunne man med rette kritisere ordningerne for at være ulige," siger han til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: