Somaliere vil anlægge injuriesag mod tyrkisk integrationskonsulent

Integrationskonsulent Mehmet Yürsekkaya har nu udsigt til at få et injuriesøgsmål smidt i nakken, fordi han har udtalt sig om årsagerne til, at så...

Slettet Bruger,

30/05/2008

Integrationskonsulent Mehmet Yürsekkaya har nu udsigt til at få et injuriesøgsmål smidt i nakken, fordi han har udtalt sig om årsagerne til, at så mange somaliere ikke er i arbejde. Afsenderen af søgsmålet er Somalisk Forum i Århus.

Mehmet Yürsekkaya forklarede i mandags overledigheden blandt somaliere med, at kontanthjælpen er meget høj sammenlignet med de forhold, somalierne kender hjemmefra.

"Husk på, at de kommer fra afrikansk ørken. De har ingen føling med, hvad det vil sige at leve i et moderne samfund," sagde han til JP Århus, og den udtalelse falder ikke i god jord hos Somalisk Forum.

"Den racistiske måde at udtale sig på er meget, meget værre end den måde, som Pia Kjærsgaard og hendes folk udtaler sig på," siger dets talsmand, Ahmed Jibril, der også er formand for integrationsrådet i Århus, til JP Århus.

Integrationskonsulenten forklarede også mange indvandreres ledighed med, at de p.g.a. religiøs fanatisme ikke kan finde indpas på arbejdsmarkedet, men det er helt forkert, siger Ahmed Jibril, der nu vil gå til en advokat med artiklen for at anlægge injuriesagen:

"Islam er faktisk meget tæt på at forbyde, at man modtager kontanthjælp. Man må ikke modtage kontanthjælp, hvis man er sund og rask."

Integrationskonsulent Mehmet Yürsekkaya er træt af beskyldningerne om racisme.

"Racisme ligger mig meget fjernt. Hver gang man kommer med en kritisk bemærkning, så bliver det kaldt nedsættende eller racisme. Jeg synes hellere, at de skulle forholde sig til, at 69 pct. af somalierne er uden for arbejdsmarkedet," siger han til JP Århus.

Pressejurist Oluf Jørgens fra Danmarks Journalisthøjskole fastslår, at der ikke er noget ulovligt i at udtale sig om somalieres eller andre gruppers motivation til at søge arbejde og følingen med det danske samfund.

[email protected]

Kilde: