Sophie Løhde: Løkkes tronfølgekampagne minder om Sovjet

Af Ole Birk Olesen Opdateret klokken 15

Slettet Bruger,

04/06/2009

Af Ole Birk Olesen

Opdateret klokken 15.03

Kritikken af statsminister Lars Løkke Rasmussens og Statsministeriets såkaldte oplysningskampagne for afstemningen om tronfølgeloven rækker nu også ind i Venstres egen folketingsgruppe. Således forholder MF Sophie Løhde sig særdeles kritisk til den reklamefilm, som i disse dage kører på tv.

"Så 'statens' reklame for/imod tronfølgeloven for første gang på tv igår... Stilen mindede mig om oplysning i det gamle sovjet," skriver Sophie Løhde på sin Facebook-profil og fortsætter i den efterfølgende debat: "Principielt mener jeg bare ikke en stat - i et demokratisk land - skal fortælle hvad folk skal stemme."

Lars Løkke Rasmussen har ellers benægtet, at kampagnen skulle indeholde et budskab om, hvad folk skal stemme. Han har hævdet, at den alene gør brug af humor for at gøre opmærksom på afstemningen. Men den køber Sophie Løhde ikke:

"Staten bruger jo ikke penge på at skabe debat... Staten bruger i det konkrete tilfælde penge på at fortælle folk, hvad de skal stemme. Det hænger ganske enkelt ikke sammen i et land, som ynder at kalde sig selv for demokratisk," skriver hun.

Se selv den omtalte film her:



[email protected]

Kilde: